Čínski vedci vytvorili „nízkotučné“ geneticky modifikované svine

0

Patríte medzi milovníkov slaninky, no často vás od jej konzumácie odrádza vedomosť, že pre vaše zdravie to nie je najvhodnejšia strava? Vďaka čínskym vedcom možno už onedlho budeme mať tzv. „fitness slaninu“.

V najnovšej vedeckej správe sa uvádza, že skupine vedcov zo Zoologického inštitútu spadajúceho pod Čínsku akadémiu vied v Pekingu podarilo vytvoriť 12 zdravých svíň, ktoré majú v porovnaní s normálnym druhom svíň až o 24% menej tuku. Vďaka genetickému inžinierstvu a technike označovanej ako CRISPR-Cas9 sa podarilo vytvoriť nový druh svíň, ktorých chov bude lacnejší a budú lepšie znášať chladné počasie, a to práve dokonalejším spaľovaním vlastného tuku.

Vďaka tomu budú mať chovatelia nižšie náklady na vykurovanie chlievov počas chladných mesiacov, ale zároveň budú mať tieto svine zdravšie mäso. Je logické, že na to, aby sa tieto zvieratá mohli voľne predávať a chovať v ostatných krajinách sveta, je potrebné uskutočniť ešte veľa testov a tiež prejsť zdĺhavým procesom schvaľovania vzhľadom k legislatíve.

Zdroj: time.com

Foto: pixabay.com

Share.

O autorovi

Comments are closed.