Čo je na „kontinentálnych raňajkách“ také kontinentálne?

0

Kto cestuje po svete a býva v hoteloch, ten sa už určite stretol s termínom „kontinentálne raňajky“. Tento termín poznáme v Európe, no rovnako je zaužívaný aj takpovediac za veľkou mlákou, napr. v USA. Čo sa teda za týmto slovným spojením skrýva?

Stravovacie návyky Európanov sa líšia nielen v rámci jednotlivých krajín Európy, ale samozrejme aj v porovnaní s krajinami iných kontinentov. Tradičné európske raňajky neboli nikdy brané ako hlavné jedlo dňa, preto sa ich nutričnej hodnote a najme objemu neprikladal až taký význam. Väčšinou to bolo spôsobom: niečo si dať a utekať do práce. A keďže sa nedá hovoriť o bohatom menu, prípadne veľkom množstve poskytovaného jedla, cenovo je to taktiež výhodné.

A práve hľadisko nízkej ceny sa stalo hlavným dôvodom, prečo sa množstvo hotelov po celom svete rozhodlo poskytovať tzv. kontinentálne raňajky. Zákazník ubytovaný v hoteli má pocit, že dostáva niečo viac, než len ubytovanie a zároveň to pre hotel nie sú vysoké náklady, ktoré by sa museli premietnuť do celkovej ceny poskytovaných služieb. Šálka rannej kávy s 1-2 croissantami ešte nikoho nezruinovala, no mnohým pomohla naštartovať sa do nového dňa.

Zdroj: mentalfloss.com

Foto: pixabay.com

Share.

O autorovi

Comments are closed.