Cukráreň SMARTmug.sk: Ananásové svieže rezy

0

Potrebujeme:

  • 1 ananásový kompót,
  • 1 ríbezľový džem,
  • 3 želatíny,
  • 100 ml ananásovej šťavy.

Na krém:

  • 230 g masla,
  • 1,5 balíčka  ananásového pudingu,
  • 1/2 litrov mlieka,
  • cukor podľa Vašej chuti.

Na cesto:

  • 4 vajíčka,
  • 120g cukru,
  • 120g polohrubej múky.

Postup:

  1. Z chladničky vyberieme maslo aby zmäklo. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Puding prikryjeme pokrievkou, alebo fóliou, aby sa nám nevytvorila hrubá koža a necháme ho úplné vychladnúť. Upečieme si piškótu: Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielok a 40 g cukru vyšľaháme tuhy sneh. K žĺtkom pridáme 2 lyžice vody a 80 g cukru a šľaháme, kým sa nám masa nezosvetlí a nevyšľahá sa do hustej peny. K žĺtkovému krému zapracujeme preosiatu múku a tuhý sneh. Cesto roztrieme na plech, vyložený papierom na pečenie.
  2. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minúť. Vyšľaháme si krém: Do misy nakrájame povolene maslo a pridáme k nemu cca. 5 lyžíc cukru. Maslo vyšľaháme do penistá. Po malých dávkach pridávame k maslu vychladnutý puding a vyšľaháme do nadýchaného krému.
  3. Vychladnuté cesto  rozrežeme na 4 rovnako veľké platy, povrch pokropíme citrusovým likérom.
  4. Na povrch jedného natrieme džem a druhým ho priklopíme.
  5. Celý kus som natrieme krémom a všetko dáme do chladničky aspoň na hodinu zatuhnúť. V 3 lyžiciach vody dáme napučať 3 plátky želatíny na 10 minúť. Ak želatína „vypila“ všetku vodu, tak pridáme ešte lyžicu a hrnček zahrejeme na miernom ohni, aby sa nám želatína rozpustila. Trvá to najviac pol minutý. Ja vždy zahrievam na veľmi slabom plameni a hrnček hneď odložím a miešam už len na izbovej teplote. Želatína nesmie prísť do varu, pretože potom neztuhne. Dáme odkvapkať ananás a sirup zachytíme. Odlejeme si slabších 100 ml. Z tých 100 ml odoberieme polovicu a pridáme k rozpustenej želatíne, dobre vymiešame a nakoniec tam zamiešame aj zbytok tekutiny.
  6. Na povrch rezu poukladáme kúsky ananásu a lyžicou zalievame želatínou. Dáme znovu stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu.

Pre SMARTmug.sk pečie Angelika

Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj