Cukráreň SMARTmug.sk: Čokoládové pokušenie

0

Na cesto potrebujeme:

  • 3 PL polohrubej múky,
  • 6 PL práškového cukru,
  • ½ balíka prášku do pečiva,
  • 1 PL kakaa,
  • 6 ks vajíčka.

*upečieme si 2x cesto na veľký plech.

**ak nechcete robiť veľký koláč, môžete si cesto upiecť v okrúhlej forme a potom ho len rozrežete na 2 časti.

Na krém potrebujeme:

  •  2 vajíčka,
  • 250 g masla,
  • 230 g práškového cukru,
  • 340 ml smotany na šľahanie,
  • 1 balíček stužovača do šľahačky,
  • 2 PL kakaa.

Postup:

  1. Vymiešame žĺtky s cukrom a následne pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov. Cesto vylejeme na plech, na ktorom je umiestnený papier na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si pripravíme krém tak, že zmiešame mäkké maslo s kakaom a práškovým cukrom, pridáme vajcia. Vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a postupne ju pridávame do krémovej hmoty. Krém je dobre si pripraviť deň vopred. Odpočinutý má lepšiu chuť a ľahšie sa rozotiera na cesto.
  3. Zoberieme si vychladnuté cesto. Spodnú časť natrieme krémom a prikryjeme druhou časťou cesta. Zvyšok krému rozotrieme na vrch. Vidličkou môžeme v kréme urobiť ozdobné vlnky, ale nie je to nutné. Na noc ho dáme odstáť do chladničky.

Pre SMARTmug.sk pečie Angelika

Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj