Cukráreň SMARTmug.sk: Jablkovo – mrkvový koláč

0

Na túto úžasnú pochúťku potrebujeme:

  • 200 g očistenej mrkvy,
  • 200 g očistených jabĺk,
  • 200 g hnedého trstinového cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 1 kypriaci prášok do pečiva,
  • 3 vajíčka,
  • 100 g sušených hrozienok,
  • 120 g rastlinného tuku, napríklad Hera,
  • 50g vlašských orechov,
  • 1 ČL mletej škorice,
  • 1 ČL kakaa,
  • 270g špaldovej múky.

Postup

Očistené mrkvy a jablká nastrúhame na hrubšie rezance. V mise zmiešame s vanilkovým a trstinovým cukrom a necháme pár minút odstáť. Plech vymažeme tukom a vysypeme strúhankou. V malom kastróliku rozpustíme tuk a necháme ho vychladnúť. Do mrkvovo – jablkovej zmesi vmiešame vajíčka, hrozienka, orechy, škoricu a tuk. Všetko dobre premiešame, potom postupne pridáme múku, kypriaci prášok a kakao. Takto pripravené cesto vylejeme na plech, rovnomerne ho rozotrieme a uhladíme povrch. Pečieme pri teplote 160-180 stupňov približne pol hodinu. Koláč necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke a za studena potrieme povrch  smotanou zmiešanou s citrónovou kôrou. Nakrájame a podávame… 🙂 .

Tip od Angeliky

Špaldová múka je oproti bežnej múke sýtejšia, ale ľahko stráviteľná, má vysoký podiel vlákniny, čím pozitívne podporuje trávenie. Kupujem ju v bioobchodoch, ale aj niektorých hypermarketoch. Jej výrazná oriešková chuť a obsah vitamínov skupiny B a horčíka z nej robí favoritku moderného pečenia.

Pre SMARTmug.sk pečie Angelika

Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj