Cukráreň SMARTmug.sk: Karamelové trubičky

0

Potrebujeme:

  • 40 dkg kryštálového cukru,
  • 20dkg na jemno pomletých vlašských orechov,
  • 1 kávová lyžička masla.

Postup:

Na panvicu dáme cukor, necháme ho skaramelizovať (pozor iba na miernom ohni) ak sa vytvoria hrudky s vareškou ich musíme rozbiť. Keď je cukor roztopený, pridáme maslo, následne orechy.

Takto vzniknutú hmotu dáme na mastný papier (ten hnedý je dobrý, nepotrebujeme ho ničím mastiť a karamel sa neprilepí). Dreveným valčekom (je dobré natrieť ho maslom, pripadne olejom) si ho rozvaľkáme asi na hrúbku cesta (zo začiatku sa mi podarilo aj hrubšie, ale naučila som sa 😉 ) a rozvaľkáme na tenšie, rozdelím si to aspoň na dva papiere, lepšie sa pracuje s menším množstvom. S tým karamelom je potrebné pracovať trošku rýchlejšie, pretože rýchlo tuhne.

Pre tento prípad mám vtedy stále zapnutú rúru a keď už tuhne vložím na chvíľku do rúry. Keď už mame cesto rozvaľkané, pravítkom si ho rozmeráme na obdlžníčky (4,5 x 5 cm) a natáčame na kovové rúrky. Ak také niečo nemáte, môžete použiť aj drevenú varešku. Stále pracujeme s pomocou vyhriatej rúry (stvrdne karamel – šup s ním na krátku chvíľku do rúry).

Takto vytvarované trubičky potom plníme krémom. Ja osobne používam krém z 1 masla + nutela.

Nakoniec konce trubičiek máčam do čokolády a podľa vlastnej fantázie to ozdobujem.

trubicky2

Pre SMARTmug.sk pečie Angelika

 

Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj