Cukráreň SMARTmug.sk: Sacher torta

0

Na tento víkend vám ponúkame skvelú pochúťku – veľmi známu Sacherovu tortu. Postup je úplne jednoduchý.

Suroviny:

  • 150g  čokolády,
  • 150g  masla,
  • 150g  práškového cukru,
  • 150g hladká múky,
  • 6 ks vajíčka,
  • marhuľový džem,
  • čokoládová poleva.

Postup:

Postrúhanú čokoládu dáme do mikrovlnnej rúry a necháme ju trošku zmäknúť. Zmäknutú čokoládu vymiešame s maslom, žĺtkami a práškovým cukrom. Do zmesi primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a hladkej múky.

 Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie a  naplníme pripravenou zmesou a pečieme v mierne vyhriatej rúre štvrť hodinu. Vychladnutý korpus rozrežeme na poly a spodný potrieme hustým marhuľovým džemom a prilepíme druhý korpus, aby sme to všetko spolu spojili, polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Môžeme dozdobiť šľahačkou.

Pre SMARTmug.sk pečie Angelika

Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj