Cukráreň SMARTmug.sk: Višňovo-smotanová torta

0

Korpus

  • 4 vajíčka,
  • 130 g kryštálového cukru,
  • 65 g hladkej múky,
  • 30 g kakaa,
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva,
  • 50 ml roztopeného masla.

Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie 33%,
  • 200 g kyslej smotany 18%,
  • 2 balenia vanilínového cukru,

Ešte budeme potrebovať:

  • 4 lyžice amaretta,
  • 1 pohár (asi 350 g) odkôstkovaných zaváraných višní,
  • nastrúhaná čokoláda na dozdobenie.

Korpus

Vo vodnom kúpeli vyšľaháme celé vajíčka s cukrom pomocou šľahača do peny. Šľaháme asi 3 minúty kým sa zmes zohreje a je svetložltá. Potom misku odstavíme z pary a zmes šľaháme ešte asi 10 minút. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme a ručne vmiešame do vajíčkovej zmesi. Nakoniec prilejeme roztopené maslo a zľahka premiešame. Dno aj boky tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme približne 35 – 40 minút pri teplote 180 °C.

Krém

Smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a vanilínový cukor vymiešame pomocou šľahača na krém.

Torta

Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti. Spodný korpus pokvapkáme amarettom, natrieme krémom a uložíme naň 1/3 višní. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý pokvapkáme amarettom, navrstvíme naň višne a krém. Zvyšné višne uložíme už len po obvode a do stredu dáme nastrúhanú čokoládu.

Pre SMARTmug.sk pečie Angelika

Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj