Ochutnajte nový druh cesnaku, ktorý vôbec nesmrdí

0

Tanier špagiet s cesnakovou omáčkou pred prvým rande nie je ten najlepší spôsob akým sa dá začať nový vzťah. Ale, ak by ste si ich pripravili s novou odrodou cesnaku, tzv. kissinGarlic, stále si budete môcť vychutnať jeho typickú chuť, ale už bez nepríjemného zápachu v ústach.

Denník The Guardian píše, že talianski podnikavci Alessandro Guagni a Lorenzo Bianchi pracujú na tom, aby sa ich výmysel dostal do verejných obchodných sieti. Odroda zvaná Aglione je jemnejšia, menej aromatická a aj rozmerovo väčšia obdoba klasického cesnaku. Jeho pôvod možno nájsť v starovekej Číne, ale z talianskej kuchyne sa pred niekoľkými desiatkami rokov nevedno prečo vytratil.

Guagni ho pred tromi rokmi náhodou našiel u jedného roľníka v Toskánsku. Kúpil si zopár hľúz, vypestoval vlastné a po spojení s priateľom z detstva (Bianchi) sa snaží o jeho opätovné presadenie. Pestovať ho nie je vôbec náročné aj preto, že celý proces trvá len niekoľko mesiacov.

Jeho „čaro“ sa skrýva chémii. Tento druh cesnaku neprodukuje látku alicín, ktorá spôsobuje typický cesnakový zápach, a preto ho po zjedení nie je takmer vôbec cítiť.

Zdroj: theguardian.com

Reklama:
loading...
Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj

Reklama: