Populárny šéfkuchár podával surové kuracie mäso a tváril sa, že mu to chutí

0

Z každej strany počúvame o nevyhnutnosti tepelne upravovať všetky druhy mäsa, teda v záujme zabezpečenia nášho zdravia a teraz tu je niekto, kto sa nám pokúša tvrdiť, že aj surové kuracie mäso je dobrá voľba.

Inšpirácia na toto jedlo údajne pochádza z japonského jedla sushi, ktorého súčasťou je takisto surové mäso, akurát že rybie. Sushi je mimoriadne obľúbené vo Veľkej Británii tak možno teraz skúšajú aj jeho kuraciu obdobu. Základom jedla sú tenké pásiky kuracích pŕs, ktoré boli na 10 sekúnd ponorené do vriacej vody, resp. narýchlo opečené na horúcom oleji. Na tanieri sa potom servírujú spolu s tuniakom alebo lososom.

Dobrodruh za týmto výmyslom je celebritný kuchár Marc Murphy, ktorý vlastní sieť reštaurácii Benchmarc. Jedlo sa okamžite stalo hitom aj v Japonsku, a to aj napriek varovaniu zo strany tamojšieho ministerstva zdravotníctva, ktoré odporúča variť kuracie mäso pri minimálne 75 stupňoch jeho vnútornej teploty. Riziko konzumácie surového mäsa spočíva predovšetkým v možnej prítomnosti baktérii ako napr. E. coli či salmonely.

Raw chicken sashimi Tokyo. #sushisho

Príspevok, ktorý zdieľa Lukas Loughran (@lukasloughran),

Zdroj: mirror.co.uk

Foto: pixabay.com

Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj