Reštaurácie v Nemecku začali účtovať poplatky za nedojedené jedlo na tanieri

0

Viaceré reštaurácie v Nemecku prišli s pomerne neobyčajným doplatkom za objednanú stravu, ktorú musia návštevníci ich zariadení zaplatiť. Teda nie všetci, len tí, ktorí objednané jedlo nezjedia celé a nechávajú zvyšky na tanieri.

Portál Conde Nast Traveler uvádza, že sa jedná o dve japonské reštaurácie a jednu čínsko-mongolsko reštauráciu. Doplatok vychádza zo snahy obmedziť plytvaním jedlom a prinútiť svojich zákazníkov skonzumovať celú porciu objednaného jedla.

Napríklad v reštaurácii Yuoki v meste Stuttgart si budú musieť priplatiť sumu 1€. Podľa vyjadrenia majiteľov reštaurácie, zákazníci bufetu si zvykli brať na taniere zbytočne veľa jedla, ktoré potom aj tak nezjedli a končilo v odpade. Poplatok 1€ by nemal nikoho zruinovať, ale všetci pevne dúfajú, že primä zákazníkov k racionálnejšiemu chovaniu sa.

Zdroj: cntraveler.com

Reklama:
loading...
Share.

O autorovi

Som človek, ktorý tento web založil, a ktorý verí, že vytrvalosťou a tvrdou prácou sa dajú (aj na Slovensku) dosiahnuť veľké veci...

Komentuj

Mohlo by ťa zaujímať

Cukráreň SMARTmug.sk: Ananásové svieže rezy

Potrebujeme: 1 ananásový kompót, 1 ríbezľový džem, 3 želatíny, 100 ml ananásovej šťavy. Na krém: 230 g masla, 1,5 balíčka  ananásového pudingu, 1/2 litrov mlieka, cukor podľa Vašej chuti. Na cesto: 4 vajíčka, 120g cukru, 120g polohrubej múky. Postup: Z chladničky vyberieme maslo aby zmäklo. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Puding prikryjeme pokrievkou, alebo fóliou, aby sa nám nevytvorila hrubá koža a necháme ho úplné vychladnúť. Upečieme si piškótu: Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielok a 40 g cukru vyšľaháme tuhy sneh. K žĺtkom pridáme 2 lyžice vody a 80 g cukru a šľaháme, kým sa nám masa nezosvetlí a nevyšľahá sa do hustej peny. K žĺtkovému krému zapracujeme preosiatu múku a tuhý sneh. Cesto roztrieme na plech, vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 20 minúť. Vyšľaháme si krém: Do misy nakrájame povolene maslo a pridáme k nemu cca. 5 lyžíc cukru. Maslo vyšľaháme do penistá. Po malých dávkach pridávame k maslu vychladnutý puding a vyšľaháme do nadýchaného krému. Vychladnuté cesto  rozrežeme na 4 rovnako veľké platy, povrch pokropíme citrusovým likérom. Na povrch jedného natrieme džem a druhým ho priklopíme. Celý kus som natrieme krémom a všetko dáme do chladničky aspoň na hodinu zatuhnúť. V 3 lyžiciach vody dáme napučať 3 plátky želatíny na 10 minúť. Ak želatína "vypila" všetku vodu, tak pridáme ešte lyžicu a hrnček zahrejeme na miernom ohni, aby sa nám želatína rozpustila. Trvá to najviac pol minutý. Ja vždy zahrievam na veľmi slabom plameni a hrnček hneď odložím a miešam už len na izbovej teplote. Želatína nesmie prísť do varu, pretože potom neztuhne. Dáme odkvapkať ananás a sirup zachytíme. Odlejeme si slabších 100 ml. Z tých 100 ml odoberieme polovicu a pridáme k rozpustenej želatíne, dobre vymiešame a nakoniec tam zamiešame aj zbytok tekutiny. Na povrch rezu poukladáme kúsky ananásu a lyžicou zalievame želatínou. Dáme znovu stuhnúť do chladničky aspoň na hodinu. Pre SMARTmug.sk pečie Angelika