Svadobná výzdoba alebo trendy výzdoby v roku 2023

0
316

Aké trendy budú kraľovať tohtoročným svadbám? Retro, trblietky, barokové torty, kľukaté a husto zdobené cestičky k oltáru a celý rad ďalších noviniek. Aby ste boli v obraze, zostavili sme zoznam tých najdôležitejších trendov v oblasti svadobnej výzdoby.

Svadobná výzdoba a moderné osvetlenie

Osvetlenie k svadbám jednoznačne patrí a nič sa na tom nezmení ani tento rok. V kurze bude všetko od lampiónov a žiaroviek až po neónové nápisy a písmená. Zatiaľ čo lampióny si môžete priniesť vlastné, neóny na svadbu si môžete bez problémov požičať. Tie veľké, ktoré merajú meter a sú neprehliadnuteľnou súčasťou svadby, by ste si aj tak nemali po obrade a hostine kam dať. Preto sú požičovne zamerané na neónové písmená geniálne.

Aké slová či skratky si z nich zostrojíte? Obľúbené sú iniciály, ale aj jednoduché a krátke nápisy, napríklad love.

Neprehliadnuteľná disko svadobná výzdoba

Už sa k vám dostalo, že sa osemdesiate roky vracajú späť do módy? Nebudú ovplyvňovať iba každodenné odevy, ale ich vplyv sa prejaví aj pri plánovaní svadby. Čo to znamená? Neprehliadnuteľnú, psychedelickú a farebnú výzdobu. Ohromné lesklé gule zavesené pri strope, disko guľa, retro tapety s výraznými vzormi a, samozrejme, množstvo ďalších lesklých a trblietavých predmetov. Pri vytváraní honosnej svadby v disko štýle vám rozhodne príde vhod požičovňa svetielok a RGB reflektorov.

Honosné torty ako z rozprávky

Okrem nevestiných svadobných šiat je výraznou dominantou svadby aj torta. Tento rok bude platiť, že čím výraznejšie, ozdobenejšie, šialenejšie a farebnejšie, tým lepšie. Inšpiráciou pri výbere môžu byť nádherne zdobené barokové torty.

Priama a tradičná cesta k oltáru je už pasé

Hoci sme zvyknutí, že cesta k oltáru býva rovná, svadobné trendy na rok 2023 sú nekompromisné. Tradičná rovná cesta k oltáru je už minulosťou a trendy je zvoliť netradičnú cestu. Akú? Kľukatú so zákrutou a nečakaným zvratom. Do pol cesty môže kráčať nevesta sama a druhú časť absolvovať po boku svojho otca. Cieľom tohto trendu je zvýšiť moment prekvapenia a uprieť pozornosť hostí iba na nevestu.

Náš tip: Aby bola cesta k oltáru naozaj na neprehliadnutie, mala by ju lemovať aj bohatá kvetinová svadobná výzdoba.

Svadobná výzdoba alebo trendy farby

Rok 2023 bude dôkazom toho, že svadobné farby nemusia byť iba biela, krémová a ďalšie pastelové odtiene. Ale nevesta aj ženích sa môžu pohrať aj s ďalšími farbami.

Jednoznačne najväčšia pozornosť bude na tohtoročných svadbách zameraná na:

  • magentovú,
  • pomarančovú,
  • medenú.

Tieto farby však nebudú hlavnými, iba doplnkovými. Môžu sa teda objaviť v podobe vreckovky v chlopni ženícha, v nevestinej svadobnej kytici, na svadobnej torte či v podobe obrúskov na slávnostnej tabuli.

Vidiecke aj boho svadby sú stále in

Posledné roky sa stali veľmi obľúbenými boho svadby a tiež svadby vo vidieckom, ale elegantnom štýle. Pretože sú tieto trendy stále veľmi obľúbené, aj tento rok zostanú na popredných priečkach. Pri oboch týchto svadobných štýloch prevládajú prírodné materiály a dôraz na eleganciu.

Sezónna voľba kvetinami

Svadobná kytica aj kvetinová výzdoba zo živých kvetov zostanú stále stávkou na istotu. Aby však budúci manželia za výzdobu nezaplatili desaťtisíce, mali by sa zamerať na použitie sezónnych kvetov. Nielenže je voľba sezónnych kvetov ekologickou voľbou, ale tiež je to oveľa lacnejší variant, ako si na jeseň kupovať tradičné jarné kvety. Napodiv sú trendy aj izbové kvety v kvetináčoch.

Náš tip: Ak milujete izbovky, nebojte sa ich zahrnúť do kvetinovej výzdoby na svojej svadbe. Bude to v súlade so svadobnými trendmi 2023 a každý milovník rastlín bude v siedmom nebi.

Naplánujte si svoju tohtoročnú svadbu v súlade s aktuálnymi trendmi. Využiť môžete, samozrejme, iba tie, ktoré sa vám páčia.