Chcete mať krásne zuby? Držte sa týchto rád pri starostlivosti

0
325
Krásny úsmev
Krásny úsmev

Túžba po krásnych a zdravých zuboch je veľmi silná, no viacerí ľudia sa vyhovárajú, že za zlý stav zubov môže predovšetkým genetika. Genetika zohráva úlohu v tom, aké budeme mať zuby, avšak to, čo ovplyvňuje kvalitu a zdravie zubov, je správna starostlivosť.

Ako sa teda správne starať o zuby?

Vyvarujte sa chybám pri čistení zubov

Ak chcete mať zdravé a krásne zuby, musíte si ich pravidelne čistiť. Niekedy však aj čistenie môže spôsobiť problémy so zubami. Príliš silný tlak na zuby a ďasná môže spôsobiť krvácanie, čím sa ďasná poškodia a hrozí väčšie riziko infekcie. Zápal ďasien a ich postupné ubúdanie sa volá paradentóza a postihuje už a oveľa mladších ľudí. Dávajte si preto pri čistení pozor, aby ste príliš netlačili na ďasná a zuby a nespôsobili si pri pravidelnom čistení zubov problémy.

Správny postup dodržiavajte aj pri bielení zubov. Ak nechodievate na bielenie na špecializované pracoviská, pravdepodobne si kupujete bieliace pásky na účinné domáce bielenie zubov. Aj pri tomto treba dodržiavať postup.

Používajte kvalitné vybavenie

Aby boli vaše zuby čisté a zdravé, používajte kvalitné vybavenie na čistenie. Okrem značkových zubných kefiek používajte aj prírodné zubné pasty, ktoré nenarúšajú zubnú sklovinu a chránia tak zuby pred znehodnotením. Nezabúdajte ani na pravidelné používanie a menenie medzizubných kefiek, zubných nití, či jednozväzkových kefiek. Jednozväzkové kefky sú veľmi dôležité, nakoľko práve ony vám vyčistia hlavne zadné stoličky a zuby múdrosti. Práve na týchto zuboch sa zachytáva najviac potravy a je ťažké ju odtiaľ odstrániť. Z tohto dôvodu by sme vám odporúčali používať jednozväzkové kefky.

Chráňte si svoje zuby a starajte sa o ne ako o to najvzácnejšie. Ceny u zubárov nie sú práve najnižšie, preto urobte všetko pre to, aby ste nemuseli riešiť trhanie zubov a zubné kazy.