Urobme maximum pre svoje zdravie

0
250
Zelenina
Zelenina

Vzhľadom na aktuálnu situáciu venujeme nášmu zdraviu viac pozornosť než inokedy. Obávame sa nebezpečného vírusu, ktorý ohrozuje prakticky nás všetkých, nezávisle od veku.

Urobte maximum pre svoje zdravie. Ako ale na to? Poradíme vám.

Viac zeleniny a ovocia

To, čo jeme, výrazne vplýva nielen na naše tráviace ústrojenstvo, ale aj na našu pleť. Mnohé ženy zaznamenávajú práve teraz na jar zvýšenú tvorbu hnisajúcich akné. Môže za to zvýšená konzumácia potravín a najmä sladkostí, ktoré znižujú elasticitu pokožky a jej kvalitu.

Ak chcete v tomto období urobiť maximum pre svoje zdravie, konzumujte viac zeleniny a ovocia. Jablká, citrusy, ale aj jarná cibuľka, špargľa, či medvedí cesnak detoxikujú váš organizmus, podporia váš imunitný systém a hlavne ochránia ho pred škodlivými látkami.

Zber byliniek

Na jar nám samotná príroda ponúka bylinky, ktoré sú pre naše zdravie a jeho ochranu veľmi dôležité. Prvosienka jarná, pľúcnik lekársky, jahodový list, ale aj materina dúška, medovka, či mäta nášmu organizmu pomôžu chrániť sa pred vírusmi a baktériami. Už kedysi naše staré mamy vyrábali bylinkové tinktúry a pili čaje z byliniek. Pozitívom je, že bylinky sú opäť „v móde“ a viaceré rodiny zbierajú bylinky, alebo si ich kupujú v sušenej forme.

Teraz na jar vám odporúčame kúpiť repík lekársky, ktorý je vhodný na detoxikáciu pečene, na hojenie rán, má pozitívne účinky na dýchacie cesty, má protirakovinové účinky, podporuje imunitu a má antioxidačné a protizápalové účinky.

Pri detoxikácii a ochrane zdravia a imunity vám môže pomôcť aj zdravý zelený jačmeň. Obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú pri detoxikácii organizmu, artritíde, spomaľuje bunkové starnutie a znižuje hladinu cholesterolu. Objednať zelený jačmeň môžete aj cez internet. O jeho pozitívnych účinkoch sa presvedčíte takmer okamžite.

Chráňte svoj imunitný systém a zvýšte príjem zeleniny a ovocia práve v tomto neľahkom období. Zároveň doprajte vášmu organizmu potrebné látky práve z byliniek – bylinkových tinktúr, či bylinkových čajov.

Zdroj obrázku:
Kuttelvaserova Stuchelova / Shutterstock.com